Trenirajte pametno, ne na pamet

Podcast
AGORA Obzorja
  • Kondicijski trener in kineziolog Rok Razdevšek
    24:27
audio
1 Std. 54:39 Min.
**AGORA_live** VŠ Št. Peter I HLW St. Peter
audio
20:53 Min.
Podelitev priznanj Naša Slovenija 2024
audio
25:15 Min.
Harald Raffer: Schlagzeilen-Gewitter
audio
35:19 Min.
Cvetka Lipuš prejme nagrado Humberta Finka
audio
15:39 Min.
David Lesjak je za zgodovino in šport
audio
16:13 Min.
„Vojna je končana!“ - Zenita Komad
audio
21:40 Min.
Alpen-Adria Women Network povezuje podjetnice
audio
30:02 Min.
Slutnja večnosti I Eine Ahnung von Ewigkeit
audio
26:47 Min.
Spominska plošča za pregnane koroške Slovenke in Slovence iz Bilčovsa
audio
29:35 Min.
Dan Evrope

Ste že slišali kdaj za kineziologijo? To je veda v gibanju človeka. Sestavni del te vede so tudi gibalne aktivnosti. Kako se lotimo vadbe, da ne preobremenimo svojega telesa in da ne pride do poškodb? Zakaj so osebni trenerji vse bolj zaželeni tudi med rekreativci?

Kaj naredimo, ko se nam enostavno ne da opraviti treninga in kako veliko vlogo ima pri treningu zdrav način prehranjevanja? Na ta vprašanja bo odgovoril kondicijski trener in kineziolog Rok Razdevšek, ki dela na Slovenski športni zvezi v Celovcu. Iz prve roke bomo izvedeli tudi, v kolikšni meri je nazadovala fizična pripravljenost otrok in mladostnikov v času pandemije.

Rok Razdevšek studierte Sportwissenschaft in Laibach I Ljubljana und Kinesiologie in Leipzig. Er ist beim Slowenischen Sportverband in Klagenfurt I Celovec tätig. Als Konditionstrainer begleitet der ehemalige Basketballspieler viele junge Sportler_innen, leitet den Sommer Campus für Kinder und bildet sich ständig fort. Im Gespräch erläutert unser Gast den Bereich der Kinesiologie und erklärt, wie viel Bewegung pro Woche angemessen ist, wie man richtig trainiert und wie man Verletzungen vermeidet. Aus erster Hand erfahren wir außerdem, inwieweit die körperliche Leistungsfähigkeit von Kindern und Jugendlichen während der Pandemie abgenommen hat.

Gestaltung I oblikovanje: Sara Pan

Links: B4LR pod  

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar