Akit keresnek: Jesua

Podcast
117 perc – civil magazin
  • Akit keresnek_Jeshua_14p09mp_fin
    14:10
audio
07:51 Min.
Legyél te is számkirálynő!
audio
10:21 Min.
Adunk a Civil Rádióban, ha tud, adjon Ön is - Az 1%-os támogatásért
audio
12:33 Min.
Mi a Duna Minimum? És mi az a Valyó?
audio
16:07 Min.
CanSat Hungary 2024 - Döntő
audio
08:47 Min.
Bugyiszabály mesekönyv
audio
13:22 Min.
A magyar lakásállomány mélyfelújításáért
audio
14:40 Min.
Szabad Terek Hálózata
audio
28:59 Min.
Megfejthető-e a Cseh Tamás jelenség titka?
audio
10:21 Min.
A város és benne én - Fókuszban a városi tér

Akit keresnek: Jesua

Nógrádi Gábor Jézus fiatal koráról szóló új könyvéről

Számtalan regény íródott és film készült a tizenkét éven aluli vagy a harminc éven felüli Jézusról, de csak egyet-kettőt ismerünk, amelyik a két életszakasz közötti koráról szól. Amely életkorban igazából kialakul ez a hihetetlenül izgalmas személyiség. Az Akit keresnek: Josua című regényben pedig éppen a kamasz Jézus a főszereplő.

A Civil Rádióban erről a Móra Kiadónál megjelent könyvről beszélgetünk Nógrádi Gáborral.
A nagyon hosszú felkészülésről, a történet és a szereplők jellemének kibontásáról, arról, hogy mennyire filmszerű, a kort, a környezetet és a szereplők jellemeit milyen kifinomult eleganciával és érzékletességgel sikerült megrajzolnia a regény írójának.

Arról, hogy Nógrádi többi ifjúsági regényében is milyen nagy hangsúlyt helyez a fiatal korosztály tehetségének a szabad kibontására.
Minden embernek van küldetése – képességétől, tehetségétől, származásától, neveltetésétől függő elrendeltetése – a földön. A legtöbben nem tudják, nem ismerik fel ezt a valódi küldetésüket. Akik sejtik vagy tudják, azok közül sokan nem vállalják, hogy beteljesítsék a missziójukat, amit „sorsuk” számukra kiszabott, mert az sok harccal, kudarccal, esetleg szenvedéssel járhat. Valójában Josua is csak ifjú korában sejti meg, hogy mi lehet a feladata, küldetése az életben.

Talán az izgalmas történet, a jellemek – és főként Josua figurájának izgalmas megrajzolása mellet, éppen az a nagyon erősen mához szóló kapcsolódása, üzenete a regénynek. Találjuk meg önmagunkat, legyen önbizalmunk, váljunk képessé ennek a lehetőségnek a beteljesítésére.

Bár ifjúsági regényről van szó, bőven felnőttek számára is fontos lehet az Akit keresnek: Josua című új regény.

Péterfi Ferenc interjúja

Schreibe einen Kommentar