Bugyiszabály mesekönyv

Podcast
117 perc – civil magazin
  • Minden gyerek_8p46mp_fin
    08:47
audio
10:21 Min.
Adunk a Civil Rádióban, ha tud, adjon Ön is - Az 1%-os támogatásért
audio
12:33 Min.
Mi a Duna Minimum? És mi az a Valyó?
audio
16:07 Min.
CanSat Hungary 2024 - Döntő
audio
13:22 Min.
A magyar lakásállomány mélyfelújításáért
audio
14:40 Min.
Szabad Terek Hálózata
audio
14:10 Min.
Akit keresnek: Jesua
audio
28:59 Min.
Megfejthető-e a Cseh Tamás jelenség titka?
audio
10:21 Min.
A város és benne én - Fókuszban a városi tér
audio
13:41 Min.
Fotókiállítás egy zsidótemető megmaradt emlékeiről

Bugyiszabály mesekönyv

A „Minden gyerek kicsi kincs” címmel megjelenő kedves könyvecskét ajánlja a Civil Rádióban elhangzó interjúban Gyurkó Szilvi, aki a gyermekjogok egyik legelismertebb hazai szakértője és a kötetet kiadó Hintalovon Alapítvány alapítója.
“Szeretnénk az Európában széles körben ismert ún. Bugyiszabályokat mesekönyv Magyarországra is elhozni” Hatévnyi előkészítés után megjelenik a gyerekek egészséges testképét, a testi határaik tiszteletben tartását támogató könyv Szabó T. Anna meséjével, mondókájával, meg egy szülőknek szóló rövid magyarázattal. 

Külön gyönyörűség, hogy a mondókából dal és videó is készül, hogy minden óvodás Palya Beával együtt énekelhesse, megtanulhassa, “…ruha alatt senkit senki titokban nem piszkálhat”. Szerintünk, nagyon fontos és jó ez a projekt.

A kiadói ajánlásban olvasható információkat érzékletesen egészíti ki Gyurkó Szilvi Péterfi Ferenc interjújában. A kötet szerzőinek közös elköteleződése mellett arról is beszél, hogy egy induló kampány keretében olyan árusítást terveznek, amellyel a vásárlók hozzásegíthetnek különféle gyerekekkel foglalkozó intézményeket is, akiknek erre nem lenne pénzük, hogy ők is hozzájussanak ehhez a fontos könyvecskéhez.

„Ezért arra kérünk, hogy ha megteheted, ne csak magadnak, hanem egy hátrányos helyzetű intézménynek is szerezz be a Bugyiszabályokból!”

Schreibe einen Kommentar