Ha van újrakezdés, mi az, ami azt lehetővé teszi?

Podcast
Kapocs Ifjúságsegítő Magazin
  • Ha van újrakezdés, mi az, ami azt lehetővé teszi?
    56:53
audio
56:55 Min.
Mi mindenen múlik az, hogy belőlük jogkövető polgárok legyenek?
audio
57:54 Min.
Akusztikus utazás Latorczai Balázzsal
audio
56:54 Min.
Hullámverések a gyermekvédelemben
audio
56:51 Min.
Az ideális iskola hat eleme
audio
56:55 Min.
Út közben – vajon miért pont arra indult el?
audio
56:43 Min.
Szegényen is élni kell… mire szocializál a szegénység?
audio
56:50 Min.
Hogyan jön, hogyan jöhet létre bántalmazás egy családban?
audio
56:21 Min.
Út közben… Vajon jó irányban indult el?
audio
56:54 Min.
Az erőszak újratermelődése…

„Kétarcúnak hívják az aszódi javítóintézetet, mert miközben korlátozzák a fiatalok szabadságát, mindent megtesznek értük, hogy jobb emberré váljanak. A nevelőknek néhány évük van arra, hogy a gyerekekkel megismertessék azokat az értékeket, amelyeket otthonról nem hozhattak magukkal.
Az aszódi javító az ország egyetlen nagy “letöltős” intézete, a többi “csak” előzetes, illetve többfunkciós. Nem börtön, itt nem büntetik a fiatalokat, hanem “a szabadságukat korlátozva nevelik” őket.”
https://nlc.hu/ezvan/20140422/aszod-riport-javitointezet/

„A javító-nevelő intézet miben más, mint a börtön? Tegyük már ezt is egy kicsit rendbe. Mert a börtön egy durva intézmény az emberek előtt, és azt mondják az emberek, hogy börtönbe került, megérdemelte.  Azért nehéz a kérdést megint megválaszolni, ………. mert egy határmesgyén levő intézményről beszélünk. Volentics Anna mondta annak idején, hogy ez egy Jannus arcú intézet, kettős arcú intézet atekintetben, hogy az egyik arcával a gyermek és ifjúságvédelem teljes spektruma felé tekint. és működteti minden eszközrendszerét.”
Ha van újrakezdés, mi az, ami azt lehetővé teszi? Szarka Attilával, az Aszódi Javító-nevelő Intézet egykori igazgatójával a 2020 februárjában folytatott beszélgetésünket hallgathatják meg.

Schreibe einen Kommentar