Minden emberi élet ugyanannyit ér…

Podcast
Emberek vagyunk, nem propaganda!
  • Alternatíva Alapítvány
    12:50
audio
40:59 Min.
Szülők az LMBTQI Emberekért
audio
11:06 Min.
Kitaszítva: Interszekcionális kirekesztettség a mai Magyarországon
audio
23:20 Min.
A fólia letépése - A Háttér Társaság pályázati projektjei

Nem célunk megváltani a világot. De hiszünk az emberben, az emberi szabadságban és abban, hogy minden embernek egyenlő joga és méltósága van. Hiszünk az emberi jogok egyetemességében. Hiszünk a sokszínűségben, a szociális, egészségügyi és lelki biztonsághoz való jogok egyenlőségében. Hiszünk abban, hogy minden emberi élet ugyanannyit ér és egyformán méltó a segítségre. Szervezetünk víziója egy olyan világ, amelyben senki sem fertőződik meg többé HIV vírussal.

Az Alternatíva Alapítvány az asszertív utcai megkereső munka eszközrendszerét hsználva, elsősorban Budapesten, a híres-nevezetes 8. kerületben végzi tevékenységét. Intravénás szerhasználókkal és szexmunkásokkal foglalkoznak.
Kiemelt területet jelent számukra a HIV/STI  szexuális úton terjedő fertőzések – fertőzésekkel kapcsolatos gyorstesztes szűrés és tanácsadás, illetve az ehhez kapcsolható prevenciós tevékenységek minél szélesebb körű elérhetőségének biztosítása.
A társadalom egészén belül hangsúlyosan jelenik meg a különösen sérülékeny csoportok tagjainak segítése, azaz a szexmunkások, intravénás droghasználók és MSM-ek (men who have sex with men).

Mindezzel erősíteni szeretnék azt a védőhálót, ami hozzájárul a közegészségügyi helyzet javításához, és minden ember egészséges környezethez való jogához.

Kováts Virággal, az Alternatíva Alapítvány kuratóriumi elnökével, Görög Mása beszélgetett.

Schreibe einen Kommentar