Önelfogadástól a gyerekvállalásig… Miképpen élnek, élhetnek együtt meleg párok?

Podcast
Kapocs Ifjúságsegítő Magazin
  • Önelfogadástól a gyerekvállalásig… Miképpen élnek, élhetnek együtt meleg párok?
    57:54
audio
56:52 Min.
Volt egyszer egy ifjúságsegítő képzés…
audio
56:49 Min.
Mitől kell igazán védeni a gyermekeket?
audio
1 Std. 02:20 Min.
A gyerekszegénység arcai
audio
56:55 Min.
Mi mindenen múlik az, hogy belőlük jogkövető polgárok legyenek?
audio
56:53 Min.
Ha van újrakezdés, mi az, ami azt lehetővé teszi?
audio
57:54 Min.
Akusztikus utazás Latorczai Balázzsal
audio
56:54 Min.
Hullámverések a gyermekvédelemben
audio
56:51 Min.
Az ideális iskola hat eleme
audio
56:55 Min.
Út közben – vajon miért pont arra indult el?

„A coming out-ot megelőzi egy önmarcangolós hosszabb-rövidebb szakasz, amely néhány naptól akár több évig is eltarthat, amíg valaki saját magával rendbe kerül, hogy ő saját magát minek tartja. – Itt jó, ha nem marad egyedül… – Nagyon fontos, hogy ne maradjon egyedül. Ugye az a probléma, hogy jelenleg a mai magyar társadalom, és a társas környezetünk nem úgy van berendezkedve, hogy nagyon sok támogató embert lehessen találni ezen az úton. Nem vagyunk olyanok, akiknél egy ilyen kérdést… mert hogy ez még egyébként lehet Á is és B is… nagyon nehéz ezt a kérdést jól feltenni bárkinek…”
„Úgy működik, hogy van bennünk rengeteg alaptalan félelem a saját felvállalásunkkal kapcsolatban. Tehát nagyon sokan úgy gondolkodunk erről, hogy a legrosszabb… ilyenkor mindenki minket el fog utasítani. És egy, két, három emberen keresztül megerősödik az, hogy márpedig bevállalható.”

Faix-Prukner Csillával és Rózsa Krisztiánnal 2013. július végén a meleg párok természetes, hétköznapi történeteiről beszélgetünk, mindarról, ahogyan viszonyulnak önmagukhoz, a környezetükhöz, a családjukhoz, a munkatársaikhoz, vagy akár az örökbe fogadáshoz, a gyermekvállaláshoz.

Schreibe einen Kommentar