Zöld receptet is fognak felírni az orvosok a változáshoz

Podcast
A Város és a Közösség – kortárs építészeti podcast
  • hegyvidekizold
    12:58
audio
13:17 Min.
A nagy KISFÖLDALATTI
audio
13:19 Min.
Építési engedélyesek az új Közlekedési Múzeum első épületrészei
audio
12:00 Min.
"Ég és föld közötti építészet" - Makovecz Imre kapcsán
audio
11:15 Min.
A "Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás" - Budakeszin
audio
17:26 Min.
Egyedül nem megy?! - Városi közösségépítés esélyei
audio
12:21 Min.
BICIKLIS RENESZÁNSZ - tovább folytatódik
audio
14:48 Min.
LEVEGŐT! - Közösségi gyűlés zajlott Miskolcon
audio
08:43 Min.
Energetikai otthonfelújítási iroda nyilt Józsefvárosban
audio
40:29 Min.
Reziliens városok

Néhány háziorvos bevonásával – most elindulásként – egy izgalmas innováció formálódik a XII. kerületben, a Zöld Környezet és Egészség program kereteiben.
A hagyományos orvos – beteg viszonyban, gyakran a gyógyszer-receptek mellé valami más, a panasszal érkező által megvalósítható életmód ajánlás jelentheti a valódi segítséget. Ha a bezártság-egyedülléthez társaság, a mozgáshiányhoz jókora séták a természetben, a szellemi frissességhez közösség kellhet – mi lenne, ha ilyen szolgáltatást, közeli programot, rendszeresen összejáró társaságot, közösségi színteret, kiránduló programokat írna föl egy ZÖLD RECEPTRE a háziorvos.

Ez a nemzetközi gyakorlatban nem ismeretlen megoldás, a közeli hetekben-hónapokban realitás, lehetséges gyakrolat lehet, ha sikerül a XII. kerületben ez a Zöld recept akció. Ehhez a bekapcsolódó dokiknak segítségként sokféle lehetőséget, helyi ajánlásokat kell rendszeresen összeállítani, nyújtani és eljuttatni, amely őket is felkészíti, „képbe hozza“ az aktuális közösségi, zöld- és környezeti lehetőségekről – ez is egy ilyen program fontos része kell legyen.

De hasonlóan izgalmas új kezdeményezése a helyi Zöld irodának, amelyben az idősbarát parkok kialakításához egy kisokost, egy jól használható útmutatót készítenek tájépítész rehabilitációs szakmérnök bevonásával, azzal a céllal, hogy a külföldi példák megismerésével, adaptálási javaslatok bemutatásával, olyan szemléletváltást segítsenek itthon is, ami hozzájárul, hogy a zöldterületeik mindenki által jól és biztonságosan használhatóak legyenek.

A Hegyvidék Zöld Környezet és Egészség projektjének ilyen és hasonló tervei és elinduló programjai vannak, amelyekről a Civil Rádióban Péterfi Ferenc interjújában Hamza Zsófi beszélt.

Schreibe einen Kommentar