LEVEGŐT! – Közösségi gyűlés zajlott Miskolcon

Podcast
A Város és a Közösség – kortárs építészeti podcast
  • kozossegimiskolc
    14:48
audio
13:17 Min.
A nagy KISFÖLDALATTI
audio
13:19 Min.
Építési engedélyesek az új Közlekedési Múzeum első épületrészei
audio
12:00 Min.
"Ég és föld közötti építészet" - Makovecz Imre kapcsán
audio
11:15 Min.
A "Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás" - Budakeszin
audio
17:26 Min.
Egyedül nem megy?! - Városi közösségépítés esélyei
audio
12:21 Min.
BICIKLIS RENESZÁNSZ - tovább folytatódik
audio
08:43 Min.
Energetikai otthonfelújítási iroda nyilt Józsefvárosban
audio
12:58 Min.
Zöld receptet is fognak felírni az orvosok a változáshoz
audio
40:29 Min.
Reziliens városok

Miskolc város Önkormányzata és a térségben működő Dialóg a Közösségekért Egyesület közösségi gyűlést kezdeményezett a közelmúltban a település levegő-tisztaságának, továbbá a klimahelyzet megismerésére, megértésére és lehetséges javítására.
A teljes folyamat előkészítése, megszervezése a DemNet (Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány) szakmai támogatásával történt.
A Civil Rádióban erről a folyamatról beszélgettünk Bördős Évával, a DemNet igazgatójával.

Az interjúban összefoglaltuk ennek a közvetlen civil részvételt biztosító módszernek, a Közösségi gyűlésnek a legfontosabb jellemzőit. Megtudtuk, hogy ez a forma a helyi önkormányzat és a civil társadalom párbeszédét teremtheti meg. Jellemzője, hogy a helyi döntéshozói hatalom előre elkötelezi magát egy ilyen folyamatban az együttműködésre. A közösségi gyűlés nagyon alkalmas a demokratikus vitakultúra erősítésére, a civil és politikai szereplők párbeszédének megteremtésére – fenntartására, hatására erősödik a közbizalom és csökkennek a politikai egyenlőtlenségek.

A városi program végén egy 7 pontos javaslatcsomag született a közösségi gyűlés munkájaként, amelyet ígérete szerint Miskolc Önkormányzata beépít a saját programjába.
A résztvevők egyúttal 16 ‚Klimanagykövetet‘ választottak maguk közül, akik a továbbiakban segítik a városban az elfogadott javaslatok megismertetését és továbbélését.

Schreibe einen Kommentar