Nők vállalatvezetői kalapban

Podcast
Végtelen
  • Női vezetők vállalatvezetői kalapban
    27:09
audio
34:07 Min.
A MÚLT MEGJÖVENDÖLÉSE
audio
17:26 Min.
És az élet megy tovább...
audio
29:58 Min.
Amikor már kérni a legnehezebb - együtt élni az SM-mel
audio
16:13 Min.
Öngondoskodás, de hogyan?
audio
31:03 Min.
MAJÓ MIJŐ Ujházi Péterrel
audio
31:36 Min.
Mit ér a vezető, ha nő?
audio
20:49 Min.
Françoise Gilot csodálatos világa
audio
22:42 Min.
Mesterjátszma a javából
audio
11:21 Min.
Hol vannak a fiatal tanácsadók?

Milyen is a női vállalatvezetői lét „elviselhetetlen könnyűsége“? Milyen sztereotípiák élnek bennünk, és mennyire tartjuk fontosnak, hogy női vezetők (is) legyenek a vállalatok élén? Van- e különbség a különböző generációk között a kérdés megítélésében? Mikor valósul meg a teljes egyenjogúság? Szükség van-e kvótákra?

Többek között ezekre a kérdésekre keresett választ a Tenni vagy nem tenni, azaz kell-e változtatni a vezetőnői lét jellemzőin címmel 2023-ban végzett nem reprezentatív kutatás, melyet a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége Női Vezetői Klubja végzett. A kutatásban az MVÜK Női Vezetői Klubja,  tagvállalatainak vezetőit és az adatbázisukban szereplő minimum 100 millió forint éves árbevételű cégek vezetőinek véleményét kérdezte meg. A kérdésekre 221 szenior vezető válaszolt.

A kutatás eredményeiről, a női vállalkozásvezetői lét mindennapjairól, a generációk különbségeiről beszélgettünk Csorbai Hajnalkával, az OPTEN stratégiai igazgatójával és Steigervald Krisztián generációkutatóval.

Schreibe einen Kommentar