Mit tehetnek az önkormányzatok az oktatásért?

Podcast
Végtelen
  • Mit tehetnek az önkormányzatok az oktatásért?
    16:53
audio
37:09 Min.
Kell egy hely...
audio
27:32 Min.
Ajándékozz pihenést!
audio
10:26 Min.
A lélek hangja - Ádám Ottó emlékére
audio
33:36 Min.
Az akkumulátorgyár árnyékában
audio
14:59 Min.
Iránytű az építkezésekhez
audio
22:01 Min.
Kiberbűnözők az egészségügyben
audio
15:58 Min.
Kiberbiztonság új alapokon
audio
34:07 Min.
A MÚLT MEGJÖVENDÖLÉSE
audio
17:26 Min.
És az élet megy tovább...

Június 9-én újra választunk. Nem mindegy, mennyire felkészültek és milyen ismeretekkel rendelkeznek az általunk választott képviselők. Mit tehetnek az önkormányzatok az oktatásért? címmel rendeztek konferenciát az önkormányzati választások előtt a Civil Közoktatási Platform és  a Tanítanék Mozgalom. Hogy milyen kérdéskről esett szó, milyen lehetőségeik vannak az önkormányzatoknak, s megértették- e a konferencia célját a meghívottak – erről beszélgetett Ercse Krisztával, a Civil Közoktatási Platform szóvivőjével a Civil Rádióban Görög Mása.

„E konferenciával célunk volt tájékoztatást, információt, rátekintést adni mindazon szereplők számára, akik valamilyen módon – politikai vagy civil szervezet színeiben, a választáson indulóként, vagy mint partnerszervezet – szerepet kívánnak vállalni településük, kerületük életében.

A konferencián három területre fókuszáltunk:

  1. az óvodafenntartói szereppel kapcsolatos feladatok, kihívások és lehetőségek. A témában Váradi Balázs, az ELTE docense, a Budapest Intézet vezető kutatója tartott előadást.
  2. Az iskoláikat elveszített önkormányzatok lehetőségei az iskoláik és a tanulók támogatásában – a Tanítanék Mozgalom megbízásából készült kutatás a települések különböző jógyakorlatait igyekszik bemutatni, Erről adott áttekintést Pilz Olivér, a mozgalom egyik alapítója.
  3. Az önkormányzatok és az oktatás címmel Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke beszélt némi történelmi kitekintéssel, érintve a kisiskolák sajátos helyzetét, és a további lehetséges feladatelvonásokat.“ – olvasatjuk a Civil Közoktatási Platform honlapján.

Schreibe einen Kommentar