Dialog FM: Tom Zuljevic-Salamon

Podcast
Dialog FM
  • 20220602_Dialog FM_Tom Zuljevic-Salamon_60-00
    60:00
audio
1 Std. 00 Sek.
_Agora - gemeinnützige Genossenschaft für Sozialpsychiatrie
audio
1 Std. 00 Sek.
Dialog FM: Diskriminierung und Vorurteile
audio
1 Std. 00 Sek.
Neujahrswünsche und Vorurteile abbauen
audio
1 Std. 00 Sek.
Bildung, Studium und Kosten
audio
59:53 Min.
Dialog FM: Gewalt und Radikalismus
audio
1 Std. 00 Sek.
Dialog FM: Alltagsrassismus
audio
1 Std. 00 Sek.
Urlaub, Urlaub, Urlaub und Beobachtungen aus der Türkei
audio
1 Std. 00 Sek.
Dialog FM: Opferfest 2023
audio
1 Std. 00 Sek.
Dialog FM: Wahlergebnisse der Türkei und deren Folgen
audio
1 Std. 00 Sek.
Dialog FM - Kermesfest, ein Rückblick

Tom Zuljevic-Salamon engagiert sich seit 10 Jahren in Moldawien. Seit Beginn des Krieges in der Ukraine ist der Verein mit einem steigenden Kommen und Gehen von Geflüchteten aus der Ukraine in Edinet konfrontiert.
Der Verein macht aktuell Folgendes:
Geflüchtete, die direkt in Edinet ankommen, werden mit Essen, Getränken, Kleidung, Hygieneartikeln versorgt. Damit die Kinder ein paar unbeschwerte Stunden verbringen, hat der Verein außerdem in den Räumen des Sozialzentrums einen provisorischen Kindergarten eingerichtet. Einfach nur zum Spielen und Lachen. Bis jetzt sind ca. 2000 Personen in diesem Zentrum versorgt, beraten und unterstützt worden. Der zweite Schwerpunkt ist die Versorgung von den Menschen auf der Straße und an der Grenze. Es sind vorwiegend Frauen und Kinder, die dort ankommen oft nach tagelanger Flucht – auch zu Fuß. Der dritte Schwerpunkt ist eine Art kleine Notschlafstelle für Personen, die nicht gleich weiterkönnen, weil die Kinder schon so müde oder krank sind.

Die Menschen brauchen Hilfe und der Verein braucht Hilfe, damit geholfen werden kann. Am besten sind Geldspenden unter Querdenker Moldawien IBAN: AT52 3446 0802 0531 6831 Kennwort Ukraine Flüchtlinge. Aber auch Sachspenden werden gebraucht: Haltbare Lebensmittel, Decken, Schlafsäcke, warme Schuhe und Jacken, Hygieneartikel, Babyartikel und auch ein paar Puppen und Teddybären sind willkommen. Wöchentlich werden mit LKWs die Sachen ins Krisengebiet nach Moldawien, aber auch direkt in die Ukraine transportiert.

Für die widmungsgemäße Verwendung der Spenden und könnt ihr auf Facebook unter https://www.facebook.com/tom.zuljevicsalamon/ verfolgen, was gerade passiert. Sachspenden könnt ihr am Hof in St. Leonhard oder im Büro in Linz abgeben. SMS oder Whats Up unter 0664 / 521 35 42 oder Mail unter zuljevic@die-querdenker.at

 

 

Ukrayna’da savaş
Saygi deyer Baylar ve Bayanlar, Sevgili arkadaşlar!

Çoğunuz, son birkaç yıldır veya Christkindl kampanyasından, çalışmamın bir kısmının özellikle Moldova’ya bağlı olduğunu zaten biliyorsunuz. Edinet’te 10 yılı aşkın süredir faaliyet göstermekteyiz. Edinet, Moldova’nın kuzey ucunda, Romanya ve Ukrayna arasındaki sınırın hemen üzerinde yer almaktadır. Ukrayna’daki savaşın başlangıcından bu yana Edinet’te Ukrayna’dan gelen ve giderek artan bir mülteci ile karşı karşıyayız.

Aşağıdakileri icaraatleri yapıyoruz:

1. Doğrudan Edinet’e gelen mültecilere yiyecek, içecek, giyecek ve hijyen malzemeleri tarafımızca sağlanmaktadır. Bizim Sosyal Mekezimizde dinlenebiliyor ve ilerideki yolculuklarini planlayabiliyorlar. Çocuklar kaygısız birkaç saat geçirebilsinler diye sosyal merkezimizin odalarına geçici bir anaokulu kurduk. Sadece oynamak ve gülmek için. Merkezimizde bugüne kadar yaklaşık 2000 kişiye bakım, tavsiye ve destek sağlandı.

2. İkinci odagımız, sokaktaki ve sınırdaki insanların bakımıdır. Küçük, sosyo-ekonomik aşevimizin bir parçası olarak her gün yaklaşık 400 öğün yemek ve 300 litre sıcak içecek hazırlayıp paketler halinde sınır kapılarına getiriyoruz ve oraya gelenlerle ilgileniyoruz. Sadece sıcak bir çay veya sıcak bir çorba. Bir kışlık ceket, bir battaniye, yeni ayakkabılar veya oynamak için sevimli bir oyuncak tedarik ediyoruz. Oraya gelenlerin geneli çoğunlukla kadın ve çocuklardır ve bu Insanlar günlerce kaçtıktan sonra, bazen de yürüyerek oraya ulasiyorlar.

3. Üçüncü odak noktamiz, çocuklar zaten çok yorgun veya hasta olduğu için ve hemen devam edemeyen insanlar için bir tür küçük acil barınma Merkezi olusturmak. Bu Noktada ortak dairemizde alan yarattık ve burasi şimdilik 6-8 kişilik acil konaklama imkanı sunuyor. Sıcak, temiz ve en önemlisi güvenli bir ortam olusturduk. 1-2 gün sonra o Insanlarin yolculuklarina devam edebilmerini sagladik.

İnsanlara yardım edebilmemiz için, sizlerin yardımina ihtiyacımız var. Querdenker Moldavyanin parasal bağışcilara ihtiyaci var.

Bagislariniz icin IBAN`inmiz: AT52 3446 0802 0531 6831 Şifre Ukrayna Mülteciler (Almanca, Kennwort olarak Ukraine Flüchtlinge dieye yaziniz). Ayriyeten: dayanıklı yiyecekler, battaniyeler, uyku tulumları, sıcak tutan ayakkabılar ve ceketler, hijyen ürünleri, bebek ürünleri ve ayrıca birkaç oyuncak bebek ve oyuncak ayılar Bağiş olarakda kabul edilir. Şu anda Moldova’daki kriz bölgesine haftalık olarak kamyonlarla ve aynı zamanda doğrudan Ukrayna’ya eşya taşıyoruz. Bağışların amacına uygun olarak kullanıldiğını garanti ederim ve olup bitenleri Facebook’ta https://www.facebook.com/tom.zuljevicsalamon / adresimizden takip edebilirsiniz. Ayni bağışlari bize Leonhard’daki çiftlikte veya Linz’deki Ofisimize teslim edilebilir. Ayrica Yardim etmek istediginizde bize 0664 / 521 35 42 numaralı telefondan SMS veya Whats Up araciligi ile ulasabilir veya zuljevic@die-querdenker.at adresine posta gönderibilirsiniz. Yardımınlariniz için çok teşekkür ederim. Tom Zuljevic-Salamon, MMH

Schreibe einen Kommentar