A kész szakdolgozat áttekintése

Podcast
Oktatás
audio
57:05 Min.
Hitről és tudományról II.
audio
57:05 Min.
Hitről és tudományról I.
audio
50:00 Min.
Ha nem is értünk egyet – legalább értsük egymást!
video
46:05 Min.
Hát én immár kit válasszak
audio
57:04 Min.
Mesterséges intelligencia – Sok bába közt hol a gyerek?
audio
57:13 Min.
Mesterséges intelligencia – Hányadán is állunk?
audio
57:02 Min.
A minket is fejlesztő mesterséges intelligencia fejlesztése
audio
57:05 Min.
Hogyan kellene felkészülni a mesterséges intelligenciával való együttműködésre?
audio
57:05 Min.
Értékrendek értékei
audio
57:05 Min.
Internet-biztonság és a mesterséges intelligencia

Megírhat-e a ChatGPT egy szakdolgozatot, egy tudományos művet? Mire kell figyelnie annak, aki használja? Hogyan készülhet fel a használatára az oktató, a bíráló? Mi valójában a ChatGPT: mire képes és mit nem várhatunk tőle?

Mi a szöveges és mi a táblázatos értékelés? Mivel kezd a bíráló? Melyek a súlyos „apró hibák”? Mennyire veszi komolyan a bíráló a formai követelményeket? Mi mindent vesz figyelembe a bíráló a dolgozat egyes részeivel kapcsolatban? Milyen eltérések vannak egyes intézmények elvárásai között? Mit tegyen, aki úgy érzi, hogy nem tudta megfelelő szinten befejezni a szakdolgozatkészítést? Mit tartalmaz a bírálat: kérdéseket, osztályzatot. Hogyan alakul ki a szakdolgozat érdemjegye?

Olvassuk el a dolgozatot a bíráló szemével, az államvizsgabizottsági tag szemével – és az esetleges majdani olvasó szemével, aki ezt szakmai publikációként megtalálja. Mi mindent ellenőrizzünk még az utolsó pillanatban? Hogyan kelthetünk jó benyomást abban is, aki csak átpörgeti a dolgozatot és találomra áll meg egy-egy oldalnál? Mi lehet jelentős pozitívum vagy jelentős negatívum?

Bilder

CBA
940 x 788px

Schreibe einen Kommentar