Az emberség hangján kell beszélni…

Podcast
Kapocs Ifjúságsegítő Magazin
  • Az emberség hangján kell beszélni…
    58:42
audio
56:53 Min.
Ha van újrakezdés, mi az, ami azt lehetővé teszi?
audio
57:54 Min.
Akusztikus utazás Latorczai Balázzsal
audio
56:54 Min.
Hullámverések a gyermekvédelemben
audio
56:51 Min.
Az ideális iskola hat eleme
audio
56:55 Min.
Út közben – vajon miért pont arra indult el?
audio
56:43 Min.
Szegényen is élni kell… mire szocializál a szegénység?
audio
56:50 Min.
Hogyan jön, hogyan jöhet létre bántalmazás egy családban?
audio
56:21 Min.
Út közben… Vajon jó irányban indult el?
audio
56:54 Min.
Az erőszak újratermelődése…
audio
58:46 Min.
Fiatalok szabadulás előtt és szabadulás után

„A büntetőjog arról beszél, aki bizony olyan magatartást tanúsít, amely nagyon káros és veszélyes, annyira, hogy a törvényhozó azt mondja, ez bűncselekmény, büntetni fogjuk. A kriminológus is ezzel foglalkozik, de főképpen azzal, hogy miért történik mindez. Miért van az, hogy az ember bűncselekményt követ el? Meg azzal is, hogy mit lehet vele csinálni, milyen választ adjunk rá, hogyan büntessük meg, hogyan kapjuk el?”
„Semmi újdonság nincs, semmivel nem erőszakosabbak a fiatalok, mint tíz éve, ötven éve, száz éve…. egyik kedvenc idézetem Shakespeare A téli regében a következőket írja: bár csak ne is élnének az emberek a tizedik meg a huszonharmadik életévük között, vagy legalább átaludnák ezt az időszakot a fiatalok. Mivel ebben az időben egyebet sem mívelnek, mint fölvetik a lányokat, meg ingerkednek az öregekkel, meg lopnak, meg verekszenek. Négyszáz éve az író így látta. Tényleg a fiatalok, a kamaszok balhéznak, hangoskodnak, törnek, zúznak, mert az erejük most bontakozik ki. Vigyázni kell rájuk. Meg kell őket fékezni, de okosan.”
Az emberség hangján kell beszélni… Németh Zsolt kriminológussal a még 2011. március közepén folytatott beszélgetést ismételjük meg.

Schreibe einen Kommentar