Integrimi Evropian në Ballkanin Perëndimor: Sfidat dhe Mundësitë, në fokus me Dorian Jano!

Podcast
Radio Rinia
  • 2023-12-10-1200_doriani
    60:00
audio
51:26 Min.
Të Rritur mes Dy Botëve: Rëndësia e Komunikimit me Fëmijët Shqiptarë në Diasporë!
audio
1 Std. 00 Sek.
Shkrimtarja dhe Ligjëruese e Gjuhës Angleze me Inovacion në Mesimdhenie- Pritë Bytyçi.
audio
1 Std. 00 Sek.
Bashkim Shala-Kryetar i shoqates "Atdheu"- Graz
audio
1 Std. 00 Sek.
kryetarin e komunës së Kamenicës z.Kadri Rahimaj!
audio
1 Std. 26:37 Min.
Forca e Nënës Shqiptare: Historia e zojes Vjollca!
audio
54:47 Min.
Një Përfaqësues Shembullor i Suksesit dhe Përkushtimit në Wiener Städtische Versicherung: Luan Berdynaj
audio
56:49 Min.
Analiza e Fidan Ukaj mbi zhvillimet politike në Kosovë!
audio
1 Std. 00 Sek.
Liberalizimi i Vizave për Kosovën
audio
32:36 Min.
Ngritja e ndërgjegjësimit publik për Sindromin Down!
audio
1 Std. 34:22 Min.
Arkitektura e transformimit urban: Eksplorimi i Qyteteve të Fragmentuara!
Me Dorian Jano në radio Helsinki ,biseduam për procesin e integrimit evropian të Shqipërisë dhe Kosovës në këtë periudhë. Diskutuam për sfidat kryesore që këto vende ballafaqohen gjatë këtij rrugëtimi, si dhe për situatën politike aktuale në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe ndikimin e Bashkimit Evropian në zhvillimet politike të kësaj zone.
Doriani, një hulumtues shkencor dhe pedagog, ndalet gjithashtu në fushën e migracionit në Evropë, duke diskutuar rreth Zgjerimit dhe Marrëdhënieve të Jashtme të Bashkimit Evropian. Biseduam për sfidat dhe mundësitë e mundshme për zgjerimin e Bashkimit Evropian në të ardhmen.
Gjithashtu, shpalosëm rolin e diaspores shqiptare në zhvillimet politike dhe ekonomike në vende të ndryshme. Diskutuam mbi kontributin e mundshëm të diasporës në promovimin e bashkëpunimit dhe stabilitetit në rajon. Si mund të kontribuojë diaspora në përmirësimin e situatës në vende të tyre origjinale dhe në fuqizimin e lidhjeve me Bashkimin Evropian? Këto ishin disa nga temat që shqyrtuam gjatë bisedës së sotme
Faliminderit Dorian Jano

Schreibe einen Kommentar